50 Number Analogy Questions with Answers for SSC MTS

50 Number Analogy Questions
Q491.

Direction: select the related number from the given alternatives..
624 : 426 : : 745 : ?
(a) 475
(b) 726
(c) 547
(d) 645

Q492.

Direction: select the related number from the given alternatives..
11 : 119 : : 15 : ?
(a)154
(b)223
(c)233
(d)152
Q493.

Direction: select the related number from the given alternatives..
21 : 3 : : 574 : ?
(a)23
(b)82
(c)97
(d)113
Q494.

Direction: select the related number from the given alternatives..
2 : 0 : : 3 : ?
(a) 18
(b) 19
(c)20
(d)21
Q495.

Direction: select the related number from the given alternatives..
83 : 25 : : 29 : ?
(a)25
(b)16
(c)49
(d)36
Q496.

Direction: select the related number from the given alternatives..
6 : 35 : : 7 : ?
(a)48
(b)42
(c) 34
(d) 13
Q497.

Direction: select the related number from the given alternatives..
4 : 24 : : 17 : ?
(a) 37
(b) 47
(c)57
(d)67
Q498.

Direction: select the related number from the given alternatives..
365 : 90 : : 623 : ?
(a)36
(b)45
(c) 123
(d) 63
Q499.

Direction: select the related number from the given alternatives..
248 : 3 : : 328 : ?
(a)7
(b)5
(c)4
(d)6
Q500.

Direction: select the related number from the given alternatives..
212 : 436 : : 560 : ?
(a) 786
(b) 682
(c)784
(d)688
Q501.

Direction: select the related number from the given alternatives..
7 : 48 : : 12 : ?
(a) 143
(b) 84
(c)121
(d)112
Q502.

Direction: select the related number from the given alternatives..
72 : 18 : : 56 : ?
(a)24
(b)22
(c)20
(d)16
Q503.

Direction: select the related number from the given alternatives..
6 : 21 : : 3 : ?
(a)28
(b)18
(c)61
(d)32
Q504.

Direction: select the related number from the given alternatives..
68 : 130 : : ? : 350
(a)210
(b)222
(c) 240
(d) 282
Q505.

Direction: select the related number from the given alternatives..
128 : 96 : : 244 : ?
(a) 183
(b) 122
(c) 138
(d) 302
Q506.

Direction: select the related number from the given alternatives..
85 : 42 : : 139 : ?
(a)68
(b)69
(c) 70 .
(d) 67
Q507.

Direction: select the related number from the given alternatives..
8 : 28 : : 27 : ?
(a) 8
(b) 28
(c)64
(d)65
Q508.

Direction: select the related number from the given alternatives..
5 : 30 : : 7 : ?
(a)54
(b) 50
(c) 49
(d) 56
Q509.

Direction: select the related number from the given alternatives..
7 : 32 : : 35 : ?
(a) 144
(b) 156
(c) 160
(d) 172
Q510.

Direction: select the related number from the given alternatives..
64 : 100 : : 49 : ?
(a) 36
(b) 63
(c) 81
(d) 144
Q511.

Direction: select the related number from the given alternatives..
25 : 81 : : 36 :?
(a)121
(b)93
(c)65
(d)103
Q512.

Direction: select the related number from the given alternatives..
292 : 146 : : 582 : ?
(a) 272
(b) 286
(c)291
(d)292
Q513.

Direction: select the related number from the given alternatives..
6 : 18 : : 4 : ?
(a)10
(b) 8
(c) 6
(d) 4
Q514.

Direction: select the related number from the given alternatives..
3 : 27 : : 7 : ?
(a)21
(b)42
(c) 147
(d) 343
Q515.

Direction: select the related number from the given alternatives..
9 : 28 : : 56 : ?
(a)3
(b)18
(c)112
(d)169
Q516.

Direction: select the related number from the given alternatives..
12 : 35 : : 16 : ?
(a)78
(b)32
(c) 55
(d) 63
Q517.

Direction: select the related number from the given alternatives..
3 : 27 : : 4 : ?
(a) 16
(b) 64
(c)28
(d)32
Q518.

Direction: select the related number from the given alternatives..
18 : 52 : : 12 : ?
(a)34
(b)48
(c) 60
(d) 72
Q519.

Direction: select the related number from the given alternatives..
8 : 9 : : 64 : ?
(a)16
(b)20
(c)25
(d)36
Q520.

Direction: select the related number from the given alternatives..
16 : 4 : : 9 : ?
(a)4
(b)25
(c) 1
(d) 2
Q521.

Direction: select the related number from the given alternatives..
27 : ? : : 125 : 25
(a)3
(b)9
(c) 18
(d) 125
Q522.

Direction: select the related number from the given alternatives..
25 : 125 : : ? : 3125
(a) 525
(b) 625
(c) 725
(d) 825
Q523.

Direction: select the related number from the given alternatives..
196 : 169 : : 81 : ?
(a)64
(b)72
(c) 100
(d) 144
Q524.

Direction: select the related number from the given alternatives..
30 : ? : : 130 : 222
(a) 30
(b) 40
(c)66
(d)68
Q525.

Direction: select the related number from the given alternatives..
4, 16, 4 : 2, 4, 2 : : ? : 3, 9, 3
(a)6, 9, 6
(b)9,81,9
(c)9, 27, 9
(d) 9, 18, 9
Q526.

Direction: select the related number from the given alternatives..
6524 : 6465 : : 9638 : ?
(a) 9825
(b)9736
(c) 9697
(d)9579
Q527.

Direction: select the related number from the given alternatives..
64 : 144 : : 256 : ?
(a) 16
(b) 32
(c) 400
(d) 336
Q528.

Direction: select the related number from the given alternatives..
08 : 28 : : 15 : ?
(a) 63
(b) 65
(c) 126
(d) 124
Q529.

Direction: select the related number from the given alternatives..
625 : 25 : : 225 : ?
(a) 13
(b)14
(c) 15
(d)16
Q530.

Direction: select the related number from the given alternatives..
49 : 216 : : 36 : ?
(a) 25
(b)125
(c) 625
(d)3125
Q531.

Direction: select the related number from the given alternatives..
2, 4, 2 : 4, 16, 4 : : 1, 1, 1 : ?
(a) 2, 4, 2
(b)1, 1, 1
(c) 2, 2, 2
(d)2, 13, 2
Q532.

Direction: select the related number from the given alternatives..
1, 2, 4, 7 : 3, 4, 6, 9 : : ? 2, 3, 5, 8
(a)0, 1, 3, 6
(b) 2, 4, 5, 8
(c)1, 3, 4, 7
(d)3, 5, 6, 8
Q533.

Direction: select the related number from the given alternatives..
6 : 1 7 : : 9 : ?
(a) 25
(b) 26
(c) 27
(d) 28
Q534.

Direction: select the related number from the given alternatives..
9 : 81 : : 12 : ?
(a) 124
(b)104
(c) 134
(d)144
Q535.

Direction: select the related number from the given alternatives..
7 : 45 : : 5 : ?
(a)20
(b)30
(c)33
(d)43
Q536.

Direction: select the related number from the given alternatives..
7 : 28 : : 2 : ?
(a)8
(b)12
(c) 16
(d) 24
Q537.

Direction: select the related number from the given alternatives..
49 : 64 : : 144 : ?
(a) 256
(b) 169
(c) 186
(d) 121
Q538.

Direction: select the related number from the given alternatives..
8 : 12 : : 9 : 13 : : 10 : 14 : : ?
(a) 15 : 19
(b) 14 : 11
(c)11 : 15
(d)8 : 15
Q539.

Direction: select the related number from the given alternatives..
XXIV : 48 : : XIV : ?
(a) 28
(b) 24
(c) 14
(d) 30
Q540.

Direction: select the related number from the given alternatives..
49 : 343 : : 64 : ?
(a)512
(b)412
(c)416
(d)516
Answer Sheet:
491 -c, 492 -b, 493 -b, 494 -b, 495 -c, 496 -a, 497 -a, 498 -a, 499 -c, 500 -c, 501 -a, 502 -b, 503 -c, 504 -a, 505 -a, 506 -b, 507 -d, 508 -d, 509 -d, 510 -c, 511 -a, 512 -c, 513 -b, 514 -d, 515 -d, 516 -d, 517 -b, 518 -a, 519 -c, 520 -c, 521 -b, 522 -b, 523 -a, 524 -c, 525 -b, 526 -d, 527 -c, 528 -b, 529 -c, 530 -b, 531 -b, 532 -a, 533 -b, 534 -d, 535 -c, 536 -a, 537 -b, 538 -c, 539 -a, 540 -a

Post a Comment

0 Comments