50 Number Analogy Questions with Answers for SSC CHSL

50 Number Analogy Questions
Q590.

Direction: select the related number from the given alternatives..
3 : 1 1 : : 7 :?
(a)22
(b) 29
(c)51
(d) 18

Q591.

Direction: select the related number from the given alternatives..
6 : 18 : : 4 : ?
(a)2
(b)6
(c) 8
(d)16
Q592.

Direction: select the related number from the given alternatives..
7 : 56 : : 9 : ?
(a) 63
(b)81
(c) 90
(d)99
Q593.

Direction: select the related number from the given alternatives..
13 : 169 : : ?
(a) 12 : 140
(b)3 : 6
(c) 11 : 111
(d)9 : 81
Q594.

Direction: select the related number from the given alternatives..
23 : 29 : : 41 : ?
(a) 43
(b)45
(c) 47
(d)49
Q595.

Direction: select the related number from the given alternatives..
6 : 10 : : 9 : ?
(a)10
(b)12
(c) 15
(d)18
Q596.

Direction: select the related number from the given alternatives..
7 : 24 : : ?
(a) 30 : 100
(b)23 : 72
(c) 19 : 58
(d)11 : 43
Q597.

Direction: select the related number from the given alternatives..
12 : 140 : : 156 : ?
(a) 1820
(b) 1500
(c)1250
(d)1121
Q598.

Direction: select the related number from the given alternatives..
64 : 4 : : 2 : 9
(a) 18
(b)729
(c) 81
(d)144
Q599.

Direction: select the related number from the given alternatives..
8 : 23 : : 48 : ?
(a) 90
(b)138
(c) 168
(d)112
Q600.

Direction: select the related number from the given alternatives..
5 : 288 : ?
(a) 40
(b) 64
(c) 25
(d) 67
Q601.

Direction: select the related number from the given alternatives..
42 : 20 : : 64 : ?
(a) 31
(b) 32
(c) 40
(d) 42
Q602.

Direction: select the related number from the given alternatives..
8 : 256 : : ?
(a) 7 : 343
(b) 9 : 243
(c) 10 : 500
(d) 5 : 75
Q603.

Direction: select the related number from the given alternatives..
21 : 3 : : 5 74 : ?
(a) 23
(b) 82
(c) 97
(d)113
Q604.

Direction: select the related number from the given alternatives..
7 : 42 : : 9 : ?
(a) 64
(b) 72
(c) 46
(d) 80
Q605.

Direction: select the related number from the given alternatives..
121 : 12 : : 25 : ?
(a)1
(b) 2
(c) 6
(d) 7
Q606.

Direction: select the related number from the given alternatives..
0. 16 : 0.0016 : : 1.02 : ?
(a)0.0102
(b)0.102
(c) 1.020
(d) 10.20
Q607.

Direction: select the related number from the given alternatives..
27 : 3 : : 8 73 : ?
(a)23
(b)97
(c)9
(d)87
Q608.

Direction: select the related number from the given alternatives..
6 : 3 4 : : 9 : ?
(a)36
(b)45
(c)81
(d)79
Q609.

Direction: select the related number from the given alternatives..
352 : 30 296 : 108 628 : ?
(a)306
(b)96
(c)314
(d)36
Q610.

Direction: select the related number from the given alternatives..
9 : 2 4 : : ? : 6
(a)3
(b)2
(c)1
(d)5
Q611.

Direction: select the related number from the given alternatives..
01 : 08 : : 1 6 : ?
(a)125
(b)25
(c)27
(d)64
Q612.

Direction: select the related number from the given alternatives..
2 : 32 : : 3 : ?
(a)143
(b)243
(c)293
(d)183
Q613.

Direction: select the related number from the given alternatives..
16 : 22 : : 3 6 : ?
(a)44
(b)24
(c)26
(d)46
Q614.

Direction: select the related number from the given alternatives..
9 : 50 : : ?
(a)22 : 110
(b)18 : 190
(c) 15 : 225
(d)20 : 105
Q615.

Direction: select the related number from the given alternatives..
6 : 42 : : 7 : ?
(a)40
(b)56
(c) 48
(d)52
Q616.

Direction: select the related number from the given alternatives..
12 : 72 : : 8 : ?
(a)36
(b)38
(c) 40
(d)32
Q617.

Direction: select the related number from the given alternatives..
4 : 17 : : 7 : ?
(a)50
(b)48
(c)49
(d)51
Q618.

Direction: select the related number from the given alternatives..
4 : 64 : : 2 : ?
(a)16
(b)8
(c)22
(d)12
Q619.

Direction: select the related number from the given alternatives..
49 : 56 : : 3 6 : ?
(a)52
(b)44
(c)42
(d)43
Q620.

Direction: select the related number from the given alternatives..
4 : 19 : : 7 : ?
(a)52
(b)68
(c) 49
(d)28
Q621.

Direction: select the related number from the given alternatives..
8 : 8 1 : : 64 :?
(a)525
(b)625
(c)125
(d)137
Q622.

Direction: select the related number from the given alternatives..
17 : 102 : : 23 : ?
(a) 138
(b) 216
(c)112
(d)413
Q623.

Direction: select the related number from the given alternatives..
235 : 587 : : 435 : ?
(a) 788
(b)989
(c) 789
(d)988
Q624.

Direction: select the related number from the given alternatives..
414 : 636 : : 325 : ?
(a) 547
(b)414
(c) 222
(d)636
Q625.

Direction: select the related number from the given alternatives..
196 : 256 : : ? : 400
(a) 144
(b) 452
(c)324
(d)204
Q626.

Direction: select the related number from the given alternatives..
32 : 28 : : 1 60 : ?
(a) 140
(b) 120
(c)110
(d)80
Q627.

Direction: select the related number from the given alternatives..
49 : 343 : : 64 : 2
(a) 514
(b)634
(c) 512
(d)486
Q628.

Direction: select the related number from the given alternatives..
7 : 77 : : ?
(a) 6 : 24
(b)8 : 64
(c) 11 : 143
(d)3 : 81
Q629.

Direction: select the related number from the given alternatives..
7 : 42 : : 8 : ?
(a) 50
(b)49
(c) 57
(d)48
Q630.

Direction: select the related number from the given alternatives..
¼ : 1/8 : : 2/3 : ?
(a) 3
(b)-1
(c) 1
(d) 4
Q631.

Direction: select the related number from the given alternatives..
42 : 20 : : 64 : ?
(a) 32
(b)33
(c) 34
(d)31
Q632.

Direction: select the related number from the given alternatives..
4845 : 452 : : 5964 : ?
(a) 592
(b)942
(c) 962
(d)542
Q633.

Direction: select the related number from the given alternatives..
12593 : 35291 29684 : 46982 72936 : ?
(a) 62793
(b)92637
(c) 69237
(d)62973
Q634.

Direction: select the related number from the given alternatives..
6 : 18 : : 4 : ?
(a) 15
(b)6
(c) 8
(d)2
Q635.

Direction: select the related number from the given alternatives..
144 : 13 : : 49 : ?
(a) 8
(b) 9
(c)10
(d)11
Q636.

Direction: select the related number from the given alternatives..
21 : 3 : : 574 : ?
(a) 113
(b) 82
(c) 97
(d) 23
Q637.

Direction: select the related number from the given alternatives..
6 : 42 : : 5 : ?
(a) 35
(b) 40
(c) 45
(d) 30
Q638.

Direction: select the related number from the given alternatives..
4 : .19 : : 7 : ?
(a) 28
(b) 52
(c) 68
(d) 49
Q639.

Direction: select the related number from the given alternatives..
4863 - 2436 : : 8132 - 4261 : : ?
(a) 6214 - 3122
(b) 9842 - 8421
(c) 8346 - 4623
(d)5926 - 1813
Q640.

Direction: select the related number from the given alternatives..
556 : 186 : : 951 : ?
(a) 217
(b) 317
(c) 286
(d) 176
Q641.

Direction: select the related number from the given alternatives..
8 : 64 : : 27 : ?
(a) 64
(b)81
(c) 212
(d)125
Q642.

Direction: select the related number from the given alternatives..
4 : 20 : : 6 : ?
(a) 36
(b)12
(c) 8
(d)42
Q643.

Direction: select the related number from the given alternatives..
27 : 9 : : 64 : ?
(a) 8
(b)12
(c) 16
(d)20
Answer Sheet:
590 -c, 591 -c, 592 -c, 593 -d, 594 -a, 595 -c, 596 -b, 597 -a, 598 -b, 599 -b, 600 -d, 601 -d, 602 -c, 603 -b, 604 -b, 605 -c, 606 -a, 607 -b, 608 -d, 609 -b, 610 -a, 611 -b, 612 -b, 613 -a, 614 -d, 615 -b, 616 -d, 617 -a, 618 -b, 619 -c, 620 -a, 621 -b, 622 -a, 623 -c, 624 -a, 625 -c, 626 -a, 627 -c, 628 -c, 629 -d, 630 -a, 631 -d, 632 -d, 633 -c, 634 -c, 635 -a, 636 -b, 637 -a, 638 -b, 639 -b, 640 -d, 641 -d, 642 -d, 643 -c

No comments