50 Number Analogy Questions with Answers for SSC CGL

50 Number Analogy Questions
Q440.

Direction: select the related number from the given alternatives..
423 : 657 : : 534 : ?
(a) 678
(b) 867
(c) 768
(d) 876
Q441.

Direction: select the related number from the given alternatives..
13 : 24 : : ? : ?
(a) 45 : 79
(b) 56 : 78
(c) 35 : 59
(d) 57 : 68
Q442.

Direction: select the related number from the given alternatives..
24 : 60 : : 120 : ?
(a) 160
(b) 220
(c)300
(d)108
Q443.

Direction: select the related number from the given alternatives..
392 : 28 : : 722 : ?
(a) 18
(b)28
(c) 38
(d)48
Q444.

Direction: select the related number from the given alternatives..
123 : 36 : : 221 : ?
(a) 52
(b)69
(c) 72
(d)25
Q445.

Direction: select the related number from the given alternatives..
6 : 5 : : 8 : ?
(a)2
(b)4
(c)6
(d)10
Q446.

Direction: select the related number from the given alternatives..
? : 63 : : 08 : 26
(a) 12
(b) 9
(c) 18
(d) 15
Q447.

Direction: select the related number from the given alternatives..
64 : ? : : 72 : 53
(a)44
(b)54
(c)52
(d)70
Q448.

Direction: select the related number from the given alternatives..
17 : 60 : : 20 : ?
(a) 57
(b) 69
(c)81
(d)93
Q449.

Direction: select the related number from the given alternatives..
6 : 64 : : 11 : ?
(a) 144
(b)169
(c) 121
(d)124
Q450.

Direction: select the related number from the given alternatives..
123 : 4 : : 726 : ?
(a) 23
(b)26
(c) 14
(d)12
Q451.

Direction: select the related number from the given alternatives..
83 : 25 : : 29 : ?
(a)44
(b)49
(c) 40
(d) 63
Q452.

Direction: select the related number from the given alternatives..
1 : 6 : : 8 : ?
(a)11
(b)13
(c) 12
(d) 14
Q453.

Direction: select the related number from the given alternatives..
3, 1, 2, 2, : 9, 1, 4, 4 : : 0, 2, 3, 3, : ?
(a) 1, 4, 6, 6
(b) 1, 4, 9, 9
(c) 0, 4, 6, 6
(d) 0, 4, 9, 9
Q454.

Direction: select the related number from the given alternatives..
5. 5 : 30.25 : : 11.0 : ?
(a)22.0
(b)66.0
(c)55.00
(d)121.00
Q455.

Direction: select the related number from the given alternatives..
8 : 20 : : 14 : ?
(a) 35
(b) 30
(c) 28
(d) 20
Q456.

Direction: select the related number from the given alternatives..
3 : 27 : : 5 : ?
(a) 9
(b) 125
(c)29
(d)51
Q457.

Direction: select the related number from the given alternatives..
1234 : 4132 : : 5678 : ?
(a)8765
(b)8576
(c) 8675
(d) 8567
Q458.

Direction: select the related number from the given alternatives..
763 : 856 : : 637 : ?
(a) 866
(b) 730
(c) 737
(d) 637
Q459.

Direction: select the related number from the given alternatives..
36 : 324 : : 49 : ?
(a)441
(b)411
(c) 4144
(d) 444
Q460.

Direction: select the related number from the given alternatives..
49 : 81 : : 64 : ?
(a) 36
(b) 100
(c) 121
(d) 144
Q461.

Direction: select the related number from the given alternatives..
27 : 9 : : 64 : ?
(a)8
(b)12
(c) 16
(d) 20
Q462.

Direction: select the related number from the given alternatives..
.'74. 9 : 80 : : 100 : ?
(a)901
(b)1009
(c) 9999
(d) 10999
Q463.

Direction: select the related number from the given alternatives..
11 : 38 : : 13 : ?
(a) 47
(b)44
(c) 43
(d)46
Q464.

Direction: select the related number from the given alternatives..
3 : 18 : : 13 : ?
(a) 48
(b)78
(c) 24
(d)26
Q465.

Direction: select the related number from the given alternatives..
10 : 099 : : 09 : ?
(a)49
(b)80
(c) 69
(d)79
Q466.

Direction: select the related number from the given alternatives..
37 : 23 : : 19 : ?
(a)9
(b)5
(c) 6
(d) 8
Q467.

Direction: select the related number from the given alternatives..
13 : 5 : : 32 : ?
(a) 24
(b)37
(c) 45
(d)56
Q468.

Direction: select the related number from the given alternatives..
8 : 24 : : ? : 32
(a) 5
(b) 6
(c) 8
(d) 10
Q469.

Direction: select the related number from the given alternatives..
76 : 83 : : 42 : ?
(a)34
(b)21
(c) 12
(d) 7
Q470.

Direction: select the related number from the given alternatives..
149 : 238 : : 1 59 : ?
(a)248
(b)261
(c) 169
(d) 268
Q471.

Direction: select the related number from the given alternatives..
63 : 9 : : ? : 14
(a)68
(b)42
(c) 96
(d) 56
Q472.

Direction: select the related number from the given alternatives..
5 : 2431 : : 8 : ?
(a) 4287
(b)5461
(c) 7624
(d)6743
Q473.

Direction: select the related number from the given alternatives..
49 : 81 : : 100 : ?
(a) 64
(b)144
(c) 169
(d)None of these
Q474.

Direction: select the related number from the given alternatives..
4 : 19 : : 7 : ?
(a) 49
(b) 52
(c) 28
(d) 68
Q475.

Direction: select the related number from the given alternatives..
123 : 132 : : 235 : ?
(a) 23s
(b) 253
(c) 352
(d) 252
Q476.

Direction: select the related number from the given alternatives..
27 : 125 : : 6 4 : ?
(a) 517
(b) 62
(c) 216
(d)273
Q477.

Direction: select the related number from the given alternatives..
10 : 99 : : 9 : ?
(a) 49
(b) 80
(c) 69
(d) 97
Q478.

Direction: select the related number from the given alternatives..
11 : 5 : : 17 : ?
(a)6
(b)8
(c) 10
(d) 12
Q479.

Direction: select the related number from the given alternatives..
0.01 : 0.0001 : : 0.05 : ?
(a) 0.00025
(b) 0.0025
(c) 0.025
(d) 0.25
Q480.

Direction: select the related number from the given alternatives..
2112 : 81181221 : ?
(a)1881
(b)8181
(c)1188
(d)1118
Q481.

Direction: select the related number from the given alternatives..
19 : 59 : : 17 : ?
(a)51
(b)53
(c) 55
(d) 57
Q482.

Direction: select the related number from the given alternatives..
14 : 20 : : 16 : ?
(a) 23
(b) 48
(c) 10
(d) 32
Q483.

Direction: select the related number from the given alternatives..
100 : 102 : : 100000 : ?
(a)105
(b) 104
(c) 1003
(d) 1004
Q484.

Direction: select the related number from the given alternatives..
10 : 101 : : 20 : ?
(a)200
(b)201
(c)400
(d)401
Q485.

Direction: select the related number from the given alternatives..
435 : 768 : : 324 : ?
(a) 657
(b) 567
(c) 765
(d) 675
Q486.

Direction: select the related number from the given alternatives..
11 : 121 : 110 : : 15 : 225 : 210 : : ?
(a)9 : 81 : 70
(b)19 : 361 : 342
(c)17 : 288 : 272
(d)16 : 255 : 239
Q487.

Direction: select the related number from the given alternatives..
16 : 49 : : 100 : ?
(a)85
(b)121
(c) 144
(d) 169
Q488.

Direction: select the related number from the given alternatives..
15 : 220 : : 25 : ?
(a)600
(b)620
(c) 625
(d) 650
Q489.

Direction: select the related number from the given alternatives..
400 : 20 : : 484 : ?
(a)20
(b)21
(c)22
(d)23
Q490.

Direction: select the related number from the given alternatives..
4 : 32 : : 7 : ?
(a)98
(b) 343
(c)88
(d)49
Answer Sheet:
440 -c, 441 -d, 442 -c, 443 -c, 444 -d, 445 -c, 446 -c, 447 -b, 448 -b, 449 -b, 450 -d, 451 -b, 452 -b, 453 -d, 454 -d, 455 -a, 456 -b, 457 -b, 458 -b, 459 -c, 460 -b, 461 -c, 462 -c, 463 -b, 464 -b, 465 -b, 466 -b, 467 -a, 468 -b, 469 -d, 470 -a, 471 -a, 472 -b, 473 -b, 474 -b, 475 -b, 476 -c, 477 -b, 478 -b, 479 -b, 480 -a, 481 -b, 482 -a, 483 -a, 484 -d, 485 -a, 486 -b, 487 -d, 488 -b, 489 -c, 490 -a

No comments