50 Number Analogy Questions with Answers for RRB Group D

Number Analogy Questions with Answers
Q541.

Direction: select the related number from the given alternatives..
24 : 60 : : 210 : ?
(a)505
(b)425
(c) 420
(d) 525

Q542.

Direction: select the related number from the given alternatives..
6 : 29 : : 24 : ?
(a) 109
(b) 129
(c)119
(d)99
Q543.

Direction: select the related number from the given alternatives..
7 : 30 : : 17 : ?
(a)18
(b)70
(c)210
(d)54
Q544.

Direction: select the related number from the given alternatives..
72 : 40 : : ? : 30
(a) 64
(b) 54
(c) 66
(d) 48
Q545.

Direction: select the related number from the given alternatives..
6 : 12 : : 20 : ?
(a) 50
(b) 30
(c) 42
(d) 38
Q546.

Direction: select the related number from the given alternatives..
5 : 135 : : 7 : ?
(a) 353
(b) 245
(c) 273
(d) 293
Q547.

Direction: select the related number from the given alternatives..
5 : 30 : : 8 : ?
(a) 14
(b) 50
(c)69
(d)80
Q548.

Direction: select the related number from the given alternatives..
12 : 30 : : 20 : ?
(a) 48
(b)32
(c) 35
(d)42
Q549.

Direction: select the related number from the given alternatives..
3 : 28 : : 5 : ?
(a) 179
(b)126
(c) 124
(d)125
Q550.

Direction: select the related number from the given alternatives..
2 : 7 : : 3 : ?
(a)8
(b)12
(c)26
(d) 28
Q551.

Direction: select the related number from the given alternatives..
12 : 90 : : 16 : ?
(a)108
(b)112
(c)120
(d) 256
Q552.

Direction: select the related number from the given alternatives..
7 : 50 : : 17 : ?
(a)288
(b)118
(c) 290
(d) 324
Q553.

Direction: select the related number from the given alternatives..
27 : 125 : : 64 : ?
(a)162
(b) 216
(c)273
(d) 517
Q554.

Direction: select the related number from the given alternatives..
8 : 62 : : 9 : ?
(a) 64
(b) 79
(c) 18
(d) 81
Q555.

Direction: select the related number from the given alternatives..
125 : 5 : : 64 : ?
(a) 8
(b)4
(c) 2
(d) 32
Q556.

Direction: select the related number from the given alternatives..
6 : 8 : : 3 :?
(a)2
(b)4
(c) 6
(d)8
Q557.

Direction: select the related number from the given alternatives..
583 : 488 : : 293 : ?
(a)378
(b)487
(c) 581
(d)291
Q558.

Direction: select the related number from the given alternatives..
25 : 625 : : 35 : ?
(a)875
(b)635
(c) 1575
(d)1205
Q559.

Direction: select the related number from the given alternatives..
525 : 25 : : 315 : ?
(a)10
(b)15
(c) 5
(d)25
Q560.

Direction: select the related number from the given alternatives..
25 : 175 : : 32 : ?
(a)150
(b) 170
(c) 162
(d) 160
Q561.

Direction: select the related number from the given alternatives..
11 : 1331 : : 9 :?
(a)979
(b)991
(c)729
(d)879
Q562.

Direction: select the related number from the given alternatives..
32 : 66 : : 134 : ?
(a)271
(b)268
(c)270
(d)275
Q563.

Direction: select the related number from the given alternatives..
600 : 2000 : : ? : 9000
(a)3000
(b)3600
(c) 5400
(d)5600
Q564.

Direction: select the related number from the given alternatives..
9 : 7 : : 80 : ?
(a)48
(b)50
(c) 78
(d)82
Q565.

Direction: select the related number from the given alternatives..
7 : 1 33 : : 9 : ?
(a)147
(b)99
(c)171
(d)158
Q566.

Direction: select the related number from the given alternatives..
36 : 216 : : 81 : ?
(a)729
(b)629
(c)319
(d)826
Q567.

Direction: select the related number from the given alternatives..
17 : 4 : : 37 :?
(a)5
(b)6
(c)7
(d)8
Q568.

Direction: select the related number from the given alternatives..
29 : 319 : : 23 : ?
(a)252
(b)115
(c)46
(d)151
Q569.

Direction: select the related number from the given alternatives..
18 : 30 : : 36 : ?
(a)54
(b) 62
(c) 64
(d) 66
Q570.

Direction: select the related number from the given alternatives..
09 : 81 : : 04 : ?
(a)16
(b)25
(c) 36
(d)49
Q571.

Direction: select the related number from the given alternatives..
100 : 121 : : 144 : ?
(a)160
(b) 93
(c) 169
(d)426
Q572.

Direction: select the related number from the given alternatives..
8 : 56 : : 9 : ?
(a)10
(b) 63
(c) 7
(d) 9
Q573.

Direction: select the related number from the given alternatives..
82 : 06 : : 76 : ?
(a)15
(b) 01
(c) 12
(d) 24
Q574.

Direction: select the related number from the given alternatives..
11 : 132 : : ?
(a)10 : 100
(b) 9 : 90
(c) 13 : 169
(d) 15 : 250
Q575.

Direction: select the related number from the given alternatives..
1/9 : 1/81 : : 1/13 : ?
(a)1/169
(b) 1/125
(c)1/120
(d) 1/127
Q576.

Direction: select the related number from the given alternatives..
18 : 5 : : 12 : ?
(a)4
(b)10
(c) 3
(d)6
Q577.

Direction: select the related number from the given alternatives..
12 : 20 : : ?
(a)15 : 3 7
(b)16 : 64
(c) 27 : 4 8
(d)30 : 42
Q578.

Direction: select the related number from the given alternatives..
33 : 10 : : 54 : ?
(a) 15
(b)17
(c) 19
(d)21
Q579.

Direction: select the related number from the given alternatives..
10 : 99 : : ?
(a)6 : 37
(b) 7 : 45
(c) 8 : 63
(d) 9 : 85
Q580.

Direction: select the related number from the given alternatives..
20 : 11 : : 102 : ?
(a)52
(b)49
(c) 61
(d)96
Q581.

Direction: select the related number from the given alternatives..
6415 : 5304 : : 7896 : ?
(a)6705
(b) 6905
(c) 6907
(d) 6785
Q582.

Direction: select the related number from the given alternatives..
18 : 162 : : 36 : ?
(a)984
(b) 1296
(c) 72
(d) 648
Q583.

Direction: select the related number from the given alternatives..
9536 : 6203 : : 5873 : ?
(a)2540
(b) 2343
(c) 2353
(d) 2531
Q584.

Direction: select the related number from the given alternatives..
1/8 : 1/64 : : 1/16 : 1/?
(a)128
(b) 126
(c)144
(d) 132
Q585.

Direction: select the related number from the given alternatives..
29 : 71 : : 79 : ?
(a)120
(b) 192
(c)197
(d) 131
Q586.

Direction: select the related number from the given alternatives..
91 : ? : : 6 4 : 54
(a)63
(b) 101
(c)32
(d) 70
Q587.

Direction: select the related number from the given alternatives..
2/3 : 19/29 : : 8/7 : ?
(a) 98 : 79
(b) 79/79
(c) 79/69
(d) 80/70
Q588.

Direction: select the related number from the given alternatives..
23 : 13 : : 54 : ?
(a) 40
(b) 41
(c)44
(d) 39
Q589.

Direction: select the related number from the given alternatives..
17 : 24 : : 153 : ?
(a)213
(b) 216
(c)118
(d) 198
Answer Sheet:
541 -d, 542 -c, 543 -b, 544 -b, 545 -b, 546 -a, 547 -c, 548 -d, 549 -b, 550 -c, 551 -c, 552 -c, 553 -b, 554 -b, 555 -b, 556 -b, 557 -b, 558 -a, 559 -b, 560 -d, 561 -c, 562 -c, 563 -b, 564 -c, 565 -c, 566 -a, 567 -b, 568 -b, 569 -d, 570 -a, 571 -c, 572 -b, 573 -b, 574 -b, 575 -a, 576 -c, 577 -d, 578 -b, 579 -c, 580 -a, 581 -d, 582 -d, 583 -a, 584 -a, 585 -c, 586 -d, 587 -c, 588 -c, 589 -b

Post a Comment

0 Comments