50 Number Analogy Questions with Answers for RRB NTPC

Number Analogy Questions with Answers
Q389.
Direction: select the related number from the given alternatives..
3 : 2435 : ?
(a) 405
(b) 465
(c)3125
(d)546

Q390.

Direction: select the related number from the given alternatives..
6 : 18 : : 4 : ?
(a)2
(b) 6
(c) 9
(d) 16
Q391.

Direction: select the related number from the given alternatives..
5 : 36 : : 6 : ?
(a) 48
(b) 50
(c)49
(d)56
Q392.

Direction: select the related number from the given alternatives..
456 : 15 : : 789 : ?
(a) 15
(b) 16
(c) 18
(d) 24
Q393.

Direction: select the related number from the given alternatives..
182 : ? : : 210 : 380
(a) 342
(b)272
(c) 240
(d)156
Q394.

Direction: select the related number from the given alternatives..
18 : 30 : : 36 : ?
(a) 64
(b) 66
(c) 54
(d) 62
Q395.

Direction: select the related number from the given alternatives..
0. 16 : 0.0016 : : 1.02 : ?
(a)10.20
(b)0.102
(c)0.0102
(d)1.020
Q396.

Direction: select the related number from the given alternatives..
68 : 130 : : ? : 350
(a) 240
(b)222
(c) 216
(d) 210
Q397.

Direction: select the related number from the given alternatives..
48 : 122 : : 168 : ?
(a) 292
(b)290
(c) 225
(d)215
Q398.

Direction: select the related number from the given alternatives..
169 : 13 : : 289 : ?
(a)19
(b)17
(c) 27
(d) 23
Q399.

Direction: select the related number from the given alternatives..
122 : 170 : : 290 : ?
(a)362
(b)299
(c)315
(d)341
Q400.

Direction: select the related number from the given alternatives..
42 : 56 : : 72 : ?
(a) 81
(b)90
(c) 92
(d)100
Q401.

Direction: select the related number from the given alternatives..
3265 : 4376 : : 4673 : ?
(a) 2154
(b)5487
(c) 3562
(d)5784
Q402.

Direction: select the related number from the given alternatives..
24 : 60 : : 210 : ?
(a) 504
(b)343
(c) 336
(d)330
Q403.

Direction: select the related number from the given alternatives..
6 : 222 : : 7 : ?
(a)350
(b)343
(c) 336
(d)210
Q404.

Direction: select the related number from the given alternatives..
5 : 124 : : 7 : ?
(a) 342
(b) 343
(c) 248
(d) 125
Q405.

Direction: select the related number from the given alternatives..
19 : 37 : : 26 : ?
(a)52
(b)51
(c) 46
(d) 43
Q406.

Direction: select the related number from the given alternatives..
24 : 60 : : 120 : ?
(a) 160
(b) 220
(c) 300
(d) 108
Q407.

Direction: select the related number from the given alternatives..
7 : 50 : : 11 : ?
(a)100
(b) 120
(c) 128
(d) 122
Q408.

Direction: select the related number from the given alternatives..
7584 : 5362 : : 4673 : ?
(a) 2367
(b) 2451
(c) 2531
(d) 2485
Q409.

Direction: select the related number from the given alternatives..
5 : 36 : : 6 : ?
(a) 48
(b)50
(c) 49
(d)56
Q410.

Direction: select the related number from the given alternatives..
182 : ? : : 210 : 380
(a) 342
(b)272
(c) 240
(d)156
Q411.

Direction: select the related number from the given alternatives..
25 : 37 : : 49 : ?
(a) 41
(b)65
(c) 56
(d)60
Q412.

Direction: select the related number from the given alternatives..
16 : 56 : : 32 : ?
(a)96
(b)112
(c) 120
(d) 128
Q413.

Direction: select the related number from the given alternatives..
45 : 36 : : 63 : ?
(a)71
(b)54
(c)61
(d)64
Q414.

Direction: select the related number from the given alternatives..
42 : 56 : : 110 : ?
(a) 132
(b) 136
(c) 140
(d) 18
Q415.

Direction: select the related number from the given alternatives..
5 : 100, 4 : 64 : : 4 : 80, 3 :?
(a) 26
(b) 48
(c) 60
(d) 54
Q416.

Direction: select the related number from the given alternatives..
42 : 56 : : 132 : ?
(a) 156
(b) 145
(c)110
(d)240
Q417.

Direction: select the related number from the given alternatives..
11 : 121 : 110 : : 15 : 225 : 210 : : ?
(a)9 : 81 : 70
(b)19 : 361 : 342
(c)17 : 288 : 272
(d)16 : 255 : 239
Q418.

Direction: select the related number from the given alternatives..
122 : 145 : : 226 : ?
(a) 250
(b) 256
(c) 257
(d) 290
Q419.

Direction: select the related number from the given alternatives..
2 : 4 : 8 : 10 : 20 : 40 : : 3 : 6 : 9 : ?
(a)18 : 2 7 : 5 4
(b)5 : 1 0 : 1 7
(c) 6 : 2 4 : 5 6
(d) 15 : 3 0 : 4 5
Q420.

Direction: select the related number from the given alternatives..
5 : 21 : : 7 : ?
(a) 25
(b) 49
(c) 43
(d) 30
Q421.

Direction: select the related number from the given alternatives..
4 : 12 : : 5 : ?
(a) 25
(b) 20
(c) 22
(d) 30
Q422.

Direction: select the related number from the given alternatives..
01 : 36 : : 2 : ?
(a)69
(b)49
(c) 81
(d) 70
Q423.

Direction: select the related number from the given alternatives..
136 : 469 : : 247 : ?
(a) 137
(b) 358
(c) 368
(d) 146
Q424.

Direction: select the related number from the given alternatives..
49 : 81 : : 64 : ?
(a) 36
(b) 100
(c) 121
(d) 144
Q425.

Direction: select the related number from the given alternatives..
371 : 150 : : 468 : ?
(a) 247
(b) 357
(c) 246
(d) 345
Q426.

Direction: select the related number from the given alternatives..
42 : 31 : : ?
(a) 97 : 86
(b) 53 : 46
(c) 79 : 86
(d) 64 : 79
Q427.

Direction: select the related number from the given alternatives..
7 : 17 : : ? : 50
(a) 23
(b) 26
(c) 124
(d) 126
Q428.

Direction: select the related number from the given alternatives..
1648 : 1339 : : 2266 : ?
(a) 1234
(b) 2133
(c) 1442
(d) 1551
Q429.

Direction: select the related number from the given alternatives..
7 : ? : : 145 : 195
(a) 42
(b) 35
(c)30
(d)24
Q430.

Direction: select the related number from the given alternatives..
3222 : 7222 : : 3323 : ?
(a) 9949
(b) 8838
(c)7727
(d)2212
Q431.

Direction: select the related number from the given alternatives..
1 : 8 : : 27 : ?
(a) 37
(b)47
(c) 57
(d)64
Q432.

Direction: select the related number from the given alternatives..
24 : 126 : : 48 : ?
(a) 433
(b)192
(c) 240
(d)344
Q433.

Direction: select the related number from the given alternatives..
2 : 7 : : 6 : ?
(a)40
(b)39
(c) 50
(d) 72
Q434.

Direction: select the related number from the given alternatives..
24 : 27 = ? : : 81
(a) 8
(b) 62
(c) 72
(d) 82
Q435.

Direction: select the related number from the given alternatives..
47 : 65 : : 59 : ?
(a)95
(b)110
(c)106
(d)118
Q436.

Direction: select the related number from the given alternatives..
20 : 30 : : ? : 72
(a)56
(b)59
(c)68
(d)61
Q437.

Direction: select the related number from the given alternatives..
342 : 453 : : 831 : ?
(a) 942
(b) 720
(c) 922
(d) 740
Q438.

Direction: select the related number from the given alternatives..
30 : 130 : : ? : ?
(a)20 : 1 20
(b)37 : 2 10
(c)42 : 2 22
(d)49 : 3 50
Q439.

Direction: select the related number from the given alternatives..
520 : 738 : : ? : 350
(a)220
(b)222
(c) 230
(d) 248
Answer Sheet:
389 -c, 390 -d, 391 -c, 392 -d, 393 -a, 394 -b, 395 -c, 396 -b, 397 -b, 398 -b, 399 -a, 400 -b, 401 -d, 402 -c, 403 -a, 404 -a, 405 -b, 406 -c, 407 -d, 408 -b, 409 -c, 410 -a, 411 -b, 412 -b, 413 -b, 414 -a, 415 -b, 416 -a, 417 -b, 418 -c, 419 -d, 420 -c, 421 -b, 422 -b, 423 -b, 424 -b, 425 -a, 426 -a, 427 -a, 428 -c, 429 -b, 430 -c, 431 -d, 432 -d, 433 -b, 434 -c, 435 -a, 436 -a, 437 -a, 438 -a, 439 -b

0 Comments