50 Letter Analogy Questions with Answers for SSC CPO

50 Letter Analogy Questions
Q848.

 Select the related letter from the given alternatives.
A-E : R-V : : B-F : F - J
(a)BSCG
(b) FUGK
(c)CSCG
(d) CTDH

Q849.

 Select the related letter from the given alternatives.
BJCI : JBIC : : CXDW : ?
(a) JCDU
(b)BCJU
(c)EVFU
(d)XCWD
Q850.

 Select the related letter from the given alternatives.
AB : NO : : LM : ?
(a) OL
(b)KP
(c) PK
(d)YZ
Q851.

 Select the related letter from the given alternatives.
AG : IO : : EK : ?
(a) LR
(b)MS
(c) PV
(d)SY
Q852.

 Select the related letter from the given alternatives.
ACF : GIL : : MOR : ?
(a) SUX
(b) TUX
(c) UWZ
(d) SVY
Q853.

 Select the related letter from the given alternatives.
XZG : CAT : : DOG : ?
(a) TIW
(b) GAD
(c) OWT
(d) WLT
Q854.

 Select the related letter from the given alternatives.
CARD : IGXJ : : POST : ?
(a) UTXY
(b) VUYZ
(c) UTYZ
(d) VUXY
Q855.

 Select the related letter from the given alternatives.
MOUSE : KPSTC : : LIGHT : ?
(a) MJHIU
(b) MGHFU
(c) JGEFR
(d) JJEIR
Q856.

 Select the related letter from the given alternatives.
ADHM : ZUQN : : GIKM : ?
(a) NOQS
(b) TQRN
(c) TRPN
(d) TNRP
Q857.

 Select the related letter from the given alternatives.
HAND : JBPE : : PALM : ?
(a) RBNM
(b) RBMN
(c) QBNN
(d) RBNN
Q858.

 Select the related letter from the given alternatives.
AZ : BY : : DW : ?
(a) EV
(b)CX
(c) EX
(d)CV
Q859.

 Select the related letter from the given alternatives.
ABC : XYZ : : DEF : ?
(a) UVW
(b)PQR
(c)HIJ
(d)KLM
Q860.

 Select the related letter from the given alternatives.
FEDCBA : RQPONM : : LKJIHG : ?
(a) ABCDEF
(b) MNOPQR
(c) STUVWX
(d) XWVUTS
Q861.

 Select the related letter from the given alternatives.
ABC : RQP : : CBA : ?
(a) QRP
(b)PRQ
(c) PQR
(d)RPQ
Q862.

 Select the related letter from the given alternatives.
ACE : BDF : : MOQ : ?
(a) BMW
(b) NQP
(c)NPR
(d) BEF
Q863.

 Select the related letter from the given alternatives.
BFG : EIJ : : RVW : ?
(a) UWY
(b)UYZ
(c) SWX
(d)QUV
Q864.

 Select the related letter from the given alternatives.
BED : GJI : : LON : ?
(a) QTS
(b)PTS
(c) QST
(d)KNH
Q865.

 Select the related letter from the given alternatives.
CDGF : HILK : : NORQ :? .
(a) UVWY
(b) PQTS
(c) STWX
(d)IGNL
Q866.

 Select the related letter from the given alternatives.
KMNP : ACDF : : PRSU :? .
(a) STVW
(b)TVWY
(c) VXYZ
(d)LNPR
Q867.

 Select the related letter from the given alternatives.
AB : ZY : : CD :?.
(a) WX
(b)UV
(c) XW
(d)VU
Q868.

 Select the related letter from the given alternatives.
FLOWER : REWOLF : FRUITS :?,
(a) STUIRF
(b)STIURF
(c) STUIFR
(d)STRUIF
Q869.

 Select the related letter from the given alternatives.
AFKP : DINS : : WBGL : ?
(a) ORUX
(b)OSWA
(c)OTYD
(d)OQSU
Q870.

 Select the related letter from the given alternatives.
SINGER : QGLECP : : MONSTER : ?
(a) KLNSCP
(b)KLMSCP
(c). KMLRCP
(d)KLMTDO
Q871.

 Select the related letter from the given alternatives.
BDAC : FHEG : : NPMO : ?
(a)RTQS
(b)QTRS
(c)RQTS
(d)SQRT
Q872.

 Select the related letter from the given alternatives.
BOMBAY : CNNABX : : ? : DM- MBLY
(a) CNCLBZ
(b)CNLCAZ
(c) CNLCBX
(d)CNLCKZ
Q873.

 Select the related letter from the given alternatives.
VOHA : WPIB : : CJQX : ?
(a) DKRY
(b) YRKD
(c) RKDY
(d) YDKR
Q874.

 Select the related letter from the given alternatives.
PRINTING : RPNIITGN : : PROTOCOL : ?
(a) RPTOCOOL
(b) RPOTCOLO
(c) PRTOOCOL
(d) RPTOCOLO
Q875.

 Select the related letter from the given alternatives.
AFKP : BGLQ : : CHMR : ?
(a) DINS
(b) DFKP
(c) DNIS
(d) EJOT
Q876.

 Select the related letter from the given alternatives.
PREMONITION : MONITIONERP : : LINSEEDOIL : ?
(a)SEEDOILNLI
(b)SEEDOILLIN
(c)SEEDOILNIL
(d)SEEDOILILN
Q877.

 Select the related letter from the given alternatives.
SOCIAL : OCIALS : : DRIVEN : ?
(a) VENRID
(b) NEVIRD
(c) RIVEND
(d) VIREND
Q878.

 Select the related letter from the given alternatives.
AYRRJC : CATTLE : : NCPDCAR ; ?
(a) SUBJECT
(b) NEGLECT
(c) PERFECT
(d) OPERATE
Q879.

 Select the related letter from the given alternatives.
RIAHC : CHAIR OGNAM : ?
(a) OGNMA
(b) TANGO
(c) MANGO
(d) ANGMO
Q880.

 Select the related letter from the given alternatives.
PNS : OOT : : DBH : ?
(a) PPI
(b) BBI
(c) CCI
(d) DDB
Q881.

 Select the related letter from the given alternatives.
DLIP : FNKR : : JROV : ?
(a) MURY
(b) LTQX
(c)NVSZ
(d) KSPW
Q882.

 Select the related letter from the given alternatives.
YAWC : UESG : : QIOK : ?
(a) MMKO
(b) ROME
(c) MINC
(d) MIKE
Q883.

 Select the related letter from the given alternatives.
LJHF : USQO : : QOMK : ?
(a) QPSR
(b) PNMK
(c) VTRP
(d) YXWU
Q884.

 Select the related letter from the given alternatives.
COUNTRY : FRXQWUB : : EXAMINE : ?
(a) HAPDLQH
(b) HADPLQH
(c)HAHPLDQ
(d) GBQDVWB
Q885.

 Select the related letter from the given alternatives.
MONEY : YENOM : : RIGHT : ?
(a) HTIRG
(b)THGIR
(c) GIRHT
(d)IRGHT
Q886.

 Select the related letter from the given alternatives.
NIIOLUSL : ILLUSION : : TBERVARE : ?
(a) STRANGE
(b)VERTEBRA
(c) VABTERE
(d)ERAVEBT
Q887.

 Select the related letter from the given alternatives.
DEF : EFD : : FGH : ?
(a) FHG
(b)HGF
(c)HFG
(d)GHF
Q888.

 Select the related letter from the given alternatives.
AZB : CYD : : EXF : ?
(a) GWH
(b)FGV
(c) TMR
(d)QSV
Q889.

 Select the related letter from the given alternatives.
HGUOR : HTOOMS : : ? : RED- NET
(a) TOUGH
(b) THOUG
(c)HUGOT
(d) HGUOT
Q890.

 Select the related letter from the given alternatives.
ZX : AC : : VT : ?
(a) EG
(b) DF
(c) AB
(d) AE
Q891.

 Select the related letter from the given alternatives.
ABCXYZ : DEFUVW : : GHIRST : ?
(a) JNOPKL
(b) MNOLKJ
(c) JKLOPQ
(d) JOKPLN
Q892.

 Select the related letter from the given alternatives.
ACE : BDF : : MOQ : ?
(a) NPR
(b) NZV
(c) MZU
(d) MVT
Q893.

 Select the related letter from the given alternatives.
VZS : EAH : : ? : JFM
(a)QSM
(b)NUQ
(c)QUN
(d)QNU
Q894.

 Select the related letter from the given alternatives.
HJLN : PRTV : : BDFH : ?
(a)JMOR
(b)JLNP
(c)KLOR
(d)JKOR
Q895.

 Select the related letter from the given alternatives.
DLOC : ECI : : TOH : ?
(a) EET
(b)EAT
(c) AET
(d)ETA
Q896.

 Select the related letter from the given alternatives.
AROUND : RAUODN : : GROUND : ?
(a) RGUODN
(b) NDOOGR
(c) OUNDGR
(d) DNUURG
Q897.

 Select the related letter from the given alternatives.
APPROACHED : ROACHEDAPP : : BARGAINED : ?
(a) AINEDBARG
(b) GAINEDBAR
(c) GAINEDRAB
(d) RABGAINED
Q898.

 Select the related letter from the given alternatives.
BDG : HJM : : NPS :
(a) TVY
(b) UVY . .
(c) WXZ
(d) TWZ
Answer Sheet:
848 -d, 849 -d, 850 -d, 851 -b, 852 -a, 853 -d, 854 -b, 855 -d, 856 -c, 857 -d, 858 -a, 859 -a, 860 -d, 861 -c, 862 -c, 863 -b, 864 -a, 865 -b, 866 -b, 867 -c, 868 -b, 869 -c, 870 -a, 871 -a, 872 -d, 873 -a, 874 -d, 875 -a, 876 -c, 877 -c, 878 -c, 879 -c, 880 -c, 881 -b, 882 -a, 883 -c, 884 -b, 885 -b, 886 -b, 887 -d, 888 -a, 889 -d, 890 -a, 891 -c, 892 -a, 893 -c, 894 -b, 895 -c, 896 -a, 897 -b, 898 -a

No comments