50 Letter Analogy Questions with Answers for SSC CHSL

Letter Analogy Questions with Answers
Q899.

 Select the related letter from the given alternatives.
ABC : ZYX : : CBA : _?_
(a) BCA
(b) XZY
(c) YZX
(d) XYZ

Q900.

 Select the related letter from the given alternatives.
AEI : OUA : : IEA : ?
(a)AOU
(b) AUO
(c) EOU
(d) EUO
Q901.

 Select the related letter from the given alternatives.
C : I : : D : ?
(a) L
(b) M
(c)N
(d) O
Q902.

 Select the related letter from the given alternatives.
YAD :. NUS : : ? : NOOM
(a) NTHIG
(b) HIGIN
(c) GHTIN
(d) THGIN
Q903.

 Select the related letter from the given alternatives.
DCBA : WXYZ : : IJKL : ?
(a) RQPO
(b)QPON
(c) PONM
(d)SRQP
Q904.

 Select the related letter from the given alternatives.
hive : bee : : eyrie : ?
(a) Parrot
(b)Pigeon
(c) Eagle
(d)Sparrow
Q905.

 Select the related letter from the given alternatives.
DHLFTX : BFJNRV : : CGKOSW : ?
(a) IJKLMN
(b) UMQEIA
(c) AEIMQU
(d) AIOMUQ
Q906.

 Select the related letter from the given alternatives.
D : B : : I : C : : P : D : : ?
(a)Y : E
(b)X : E
(c)Y : D
(d)Z : E
Q907.

 Select the related letter from the given alternatives.
A : B : ; B : D : : C : F : : ?
(a)E : L
(b)D : F
(c)F : L
(d)L : F
Q908.

 Select the related letter from the given alternatives.
AEFJ : KOPT : : ? : QUVZ
(a)HKQL
(b)GLKP
(c)GKLP
(d)HLKP
Q909.

 Select the related letter from the given alternatives.
MAN : PDQ : : WAN : ?
(a) YDQ
(b)ZDQ
(c)NAW
(d)YQD
Q910.

 Select the related letter from the given alternatives.
MIKE : OGMC : : CIAD : ?
(a) EGCB
(b) EICB
(c) AJCF
(d) ENCF
Q911.

 Select the related letter from the given alternatives.
FIG : EGHJFH : : BIN : ?
(a) ACJHMO
(b) CAHJMOC
(c) CAJHOM
(d) ACHJMO
Q912.

 Select the related letter from the given alternatives.
DBU : EEZ : : CJH : ?
(a) D N N
(b) D M N
(c) D M M
(d) D N M
Q913.

 Select the related letter from the given alternatives.
BLOCKED : YOLXPVW : : ? : OZFMMXS
(a) RESULTS
(b) DEBATES
(c) LAUNNCH
(d) LABOURS
Q914.

 Select the related letter from the given alternatives.
DFHJ : WUSQ : : HJLN : ?
(a) PRTW
(b)RTVX
(c) SQOM
(d)TWYZ
Q915.

 Select the related letter from the given alternatives.
JOKE : GLHB : : RISK : ?
(a) OFPH
(b)SJTL
(c) ULVN
(d)QHRJ
Q916.

 Select the related letter from the given alternatives.
QDXM : SFYN : : UIOZ : ?
(a) PAQM
(b)LPWA
(c) QNLA
(d)WKPA
Q917.

 Select the related letter from the given alternatives.
BAD : DDH : : CUT : ?
(a) DCV
(b)DDX
(c) ECW'
(d)EXX
Q918.

 Select the related letter from the given alternatives.
DIMO : DMIO : : JUVR : ?
(a)JRVU
(b) JVRU
(c) JVUR
(d) JUVR
Q919.

 Select the related letter from the given alternatives.
AK : FP : : XD : ?
(a) SJ
(b)Cl
(c) BH
(d)TE
Q920.

 Select the related letter from the given alternatives.
HIJK : GFED : : NOPQ : ?
(a) EFGH
(b)BCDE
(c) FDEC
(d)MLKJ
Q921.

 Select the related letter from the given alternatives.
CEIM : DGLQ : : FGIO :
(a) GMSI
(b)GMIS
(c) GILS
(d)GLIS
Q922.

 Select the related letter from the given alternatives.
GFEH : RQPS : : LKJM : ?
(a) ONMP
(b)VUWX
(c) LKNM
(d)IHJG
Q923.

 Select the related letter from the given alternatives.
4 : 3 6 : : ?: 49
(a)6
(b)8
(c)7
(d)5
Q924.

 Select the related letter from the given alternatives.
FE : HG : : ML : ?
(a)ON
(b)PO
(c)QP
(d)JI
Q925.

 Select the related letter from the given alternatives.
SNAKE : VQDNH : : CRADLE : ?
(a) FUDGOH
(b) FVDGPH
(c) EUDGOH
(d) EVFGOF
Q926.

 Select the related letter from the given alternatives.
JKPO : LMNM : : ? : PQJI
(a) KOLN
(b) LKNO
(c)NOLK
(d) NOKL
Q927.

 Select the related letter from the given alternatives.
QPOR : XWVY : : LKJM : ?
(a) SRTU
(b) DEGF
(c) CBAD
(d) FHGI
Q928.

 Select the related letter from the given alternatives.
VVXY : RRTU : : FFHI : ?
(a) XXYB
(b) CCDF
(c) UUVZ
(d) SSUV
Q929.

 Select the related letter from the given alternatives.
SUMO : PRJL : : TAXI : ?
(a) QDNF
(b) WDXJ
(c) QDVF
(d) QXUF
Q930.

 Select the related letter from the given alternatives.
PS : VY : : FI : ?
(a) UX
(b) VZ
(c) WZ
(d) LO
Q931.

 Select the related letter from the given alternatives.
KcaC : CacK : : XgmF : ?
(a) EGMX
(b) FMGX
(c) GMEF
(d) EMGF
Q932.

 Select the related letter from the given alternatives.
RORRIM : MIRROR : : TNESERP : ?
(a) TNERESP
(b) PRESENT
(c) CRESENT
(d) STNERPE
Q933.

 Select the related letter from the given alternatives.
EAC : KGI : : HDF : ?
(a)PLN
(b)KIJ
(c) FBD
(d)NJL
Q934.

 Select the related letter from the given alternatives.
BUT : TUB : : NET : ?
(a) TEN
(b)PET
(c) LET
(d)TWO
Q935.

 Select the related letter from the given alternatives.
ABDE : GHJK : : MNPQ : ?
(a) RSUV
(b) CEFH
(c) STVX
(d) RTUW
Q936.

 Select the related letter from the given alternatives.
ACE : GIK : : MOQ : ?
(a) SUW
(b) STU
(c) RTU
(d) VXZ
Q937.

 Select the related letter from the given alternatives.
GNIDAER : READING : : NOITULOS : ?
(a) SOLUTION
(b) SOLUNOIT
(c)NOILOSUT
(d) POLLUTION
Q938.

 Select the related letter from the given alternatives.
CAT : DDY : : BIG : ?
(a) CLM
(b) CML
(c) CEP
(d) CLL
Q939.

 Select the related letter from the given alternatives.
EAGLE : FCJPJ : : CRAWL : ?
(a) DTDBRC
(b) DTFCR
(c) DTDAQ
(d) DTEZQ
Q940.

 Select the related letter from the given alternatives.
CEGI : DHLP : : KSEA : ?
(a) LVJH
(b) LSGF
(c) LTGI
(d) LUIH
Q941.

 Select the related letter from the given alternatives.
GHJM : QRTW : : CDFI : ?
(a) NOPR
(b) MNPS
(c) XYZQ
(d) GHIJ
Q942.

 Select the related letter from the given alternatives.
CIQY : DJRZ : : AGOW : ?
(a) BJPX
(b) BHPX
(c) BHPU
(d) BJRZ
Q943.

 Select the related Letter/Number from the given alternatives.
CAFD : IGLJ : : OMRP : ?
(a) ZYXW
(b) USXV
(c) UTSR
(d) PONM
Q944.

 Select the related Letter/Number from the given alternatives.
DE : 45 : : BC : ?
(a)34
(b)23
(c) 56
(d) 43
Q945.

 Select the related Letter/Number from the given alternatives.
C : 16 : : F : ?
(a)30
(b)49
(c) 40
(d)50
Q946.

 Select the related Letter/Number from the given alternatives.
DE : 10 : : HI : ?
(a) 17
(b)20
(c) 36
(d)46
Q947.

 Select the related Letter/Number from the given alternatives.
CE : 70 : : DE : ?
(a)90
(b)60
(c) 120
(d)210
Q948.

 Select the related Letter/Number from the given alternatives.
M O : 13 11 : : H J : ?
(a) 19 17
(b) 1816
(c) 810
(d) 1618
Q949.

 Select the related Letter/Number from the given alternatives.
M x N : 13 x 14 : : F x R : ?
(a) 14 x 15
(b) 5 x 17
(c) 6x18
(d) 7 x 19
Answer Sheet:
899 -d, 900 -b, 901 -a, 902 -d, 903 -a, 904 -c, 905 -c, 906 -d, 907 -c, 908 -c, 909 -b, 910 -a, 911 -d, 912 -c, 913 -c, 914 -c, 915 -a, 916 -d, 917 -d, 918 -c, 919 -b, 920 -d, 921 -c, 922 -a, 923 -d, 924 -a, 925 -a, 926 -c, 927 -c, 928 -d, 929 -d, 930 -d, 931 -b, 932 -b, 933 -d, 934 -a, 935 -b, 936 -a, 937 -a, 938 -d, 939 -c, 940 -a, 941 -b, 942 -b, 943 -b, 944 -b, 945 -b, 946 -c, 947 -a, 948 -b, 949 -c

No comments