50 Letter Analogy Questions with Answers for SSC CGL

Letter Analogy Questions with Answers
Q695.

 Select the related letter from the given alternatives.
EGIK : FILO : : FHJL : ?
(a)JGMP
(b) JGPM
(c) GJPM
(d) GJMP

Q696.

 Select the related letter from the given alternatives.
DRIVE : EIDRV : : BEGUM : ?
(a) EUBGM
(b) MGBEU
(c) BGMEU
(d) UEBGM
Q697.

 Select the related letter from the given alternatives.
ADHM : ZWSN : : CFJO : ?
(a) YVRM
(b) WSPK
(c)XWTP
(d) ZXVT
Q698.

 Select the related letter from the given alternatives.
BYDW : FUHS : : AZCX : ?
(a) EVGT
(b) FVGT
(c) EGVT
(d) FGVT
Q699.

 Select the related letter from the given alternatives.
BIRD : WIRY : : RAIN : ?
(a)YRIW
(b) NIAR
(c) MRZI
(d) QAIM
Q700.

 Select the related letter from the given alternatives.
AYBZ : CWDX : : EUFV : ?
(a) GSHT
(b) GHST
(c) SHGT
(d) MVGT
Q701.

 Select the related letter from the given alternatives.
DCEF : QPRS : : XWYZ : ?
(a)IHGF
(b) STUV
(c) SRQP
(d) NMOP
Q702.

 Select the related letter from the given alternatives.
AZCX : BYDW : : HQJO : ?
(a) GRFP
(b)IPKM
(c) IPKN
(d)GRJP
Q703.

 Select the related letter from the given alternatives.
QIOK : MMKO : : YAWC : ?
(a) USGA
(b)UESG
(c) VUES
(d)SUEG
Q704.

 Select the related letter from the given alternatives.
ABC/F : BCD/I : : CDE/L : ?
(a) DEF/O
(b) DEF/N
(c) EDF/O
(d)DEF/M
Q705.

 Select the related letter from the given alternatives.
EXCUSE : CXEESU : : ERODES : ?
(a) OREESD
(b) ORESED
(c) REOSDE
(d) ERODSE
Q706.

 Select the related letter from the given alternatives.
UH : KKI : : CIA : ?
(a) DBB
(b) BJB
(c) CBZ
(d) BBZ
Q707.

 Select the related letter from the given alternatives.
CFDB : XUWY : : GJHF : ?
(a)SPRT
(b) TSQU
(c) TQSU
(d) SPTR
Q708.

 Select the related letter from the given alternatives.
KML : NPO : : CED : ?
(a) EGF
(b) GHF
(c) FHG
(d) HGF
Q709.

 Select the related letter from the given alternatives.
ADGJ : MPSV : : ? : NQTW
(a) BEHK
(b) EHKM
(c) DGJN
(d) QTVZ
Q710.

 Select the related letter from the given alternatives.
UPSET : SETUP : : TIPTOP : ?
(a) TOTPOP
(b) TOTPIP
(c) TITPOP
(d) TOPTIP
Q711.

 Select the related letter from the given alternatives.
BYW : DWU : : FUS : ?
(a) ESQ
(b) GST
(c)HSQ
(d) EST
Q712.

 Select the related letter from the given alternatives.
JLNP : OMKI : : SUWY : ?
(a) MLKI
(b) PLHD
(c) XVTR
(d) PGHI
Q713.

 Select the related letter from the given alternatives.
NUMBER : UNBMRE : : GHOST : ?
(a) HOGST
(b) HOGTS
(c)HGOTS
(d) HGSOT
Q714.

 Select the related letter from the given alternatives.
CFIL : ORUX : : DGJM : ?
(a) HJLN
(b) NQST
(c) PSVY
(d) RTVX
Q715.

 Select the related letter from the given alternatives.
BEHK : YVSP : : DGJM : ?
(a)JGDA
(b) ROLI
(c) WTQN
(d) ZWTQ
Q716.

 Select the related letter from the given alternatives.
MKQO : LNPR : : ? : XVTZ
(a)WYTS
(b) SVWY
(c) VTWY
(d) YSUW
Q717.

 Select the related letter from the given alternatives.
TEKCAR : RACKET : : TCEJBO : ?
(a) TCEOBJ
(b) OBJECT
(c) CEJBOT
(d) REJECT
Q718.

 Select the related letter from the given alternatives.
JIHK : PONQ : : WVUX : ?
(a) KNML
(b) RSTU
(c)HIGJ
(d) MLKN
Q719.

 Select the related letter from the given alternatives.
UUWX : WWYZ : : OOQR : ?
(a) OOPG
(b) MMPQ
(c)XXYZ
(d) QQST
Q720.

 Select the related letter from the given alternatives.
BIMN : CKPR : : CURD : ?
(a)DWUH
(b) WUHC
(c) UHDW
(d) HUVN
Q721.

 Select the related letter from the given alternatives.
BCFE : HILK : : NORQ : ?
(a)TXWU
(b) TXUW
(c) TUXW
(d) TUWX
Q722.

 Select the related letter from the given alternatives.
NUMERAL : UEALRMN : : ALGEBRA : ?
(a) LRBAGEA
(b) BARLAGE
(c) LERAGBA
(d) LERABGA
Q723.

 Select the related letter from the given alternatives.
BDAC : FHEC : : NPMO : ?
(a) RQTS
(b)QTRC
(c) TRQS
(d)RTQS
Q724.

 Select the related letter from the given alternatives.
FGHI : OPQR : : BCDE : ?
(a) KLMJ
(b) KLMN
(c)IUVW
(d) STUW
Q725.

 Select the related letter from the given alternatives.
PNLJ : IGEC : : VTRP : ?
(a) OMKI
(b)RSTU
(c) QSRC
(d)RPOM
Q726.

 Select the related letter from the given alternatives.
LOCKER : KMNPBDJLDFQS : : LEFT : ?
(a) KNCDSGSU
(b) KMDFEGSU
(c) KMDFEGUS
(d) KMDEFGUS
Q727.

 Select the related letter from the given alternatives.
YWUS : BDFH : : WUSQ : ?
(a) DFHJ
(b)FHJL
(c) JLNP
(d)RTVX
Q728.

 Select the related letter from the given alternatives.
ADCB : KNML : : EHGF : ?
(a)DGFE
(b)RUST
(c) QRST
(d)ZYXW
Q729.

 Select the related letter from the given alternatives.
BCDF : GHIK : : LMNP : ?
(a) QRST
(b) QRTS
(c) QRSU
(d) QRSV
Q730.

 Select the related letter from the given alternatives.
ABCD : WXYZ : : EFGH : ?
(a)STUV
(b) ZYXW
(c) VUTS
(d) WXYZ
Q731.

 Select the related letter from the given alternatives.
RIDE : LNBE : : HELP : ?
(a)NINP
(b) BAJP
(c) JPCH
(d) BJJP
Q732.

 Select the related letter from the given alternatives.
BCDE : LMNO : : FGHI : ?
(a) RSTU
(b) JKLM
(c)HIJK
(d) PQRS
Q733.

 Select the related letter from the given alternatives.
Earn : near : : reef : ?
(a)feer
(b) free
(c) fere
(d) efre
Q734.

 Select the related letter from the given alternatives.
ACEG : BDFH : : CEGI : ?
(a) DFHJ
(b) EGIK
(c) EGIH
(d) DHIK
Q735.

 Select the related letter from the given alternatives.
NUMBER : UNBMRE : : GHOSTS : ?
(a)HGOSTS
(b) HOGSTS
(c)HGSOST
(d) HGSOTS
Q736.

 Select the related letter from the given alternatives.
BDFH : CFIL : : EGIK : ? FHKN
(a) FHKN
(b) FGKN
(c) FILO
(d) FLIO
Q737.

 Select the related letter from the given alternatives.
HKNQ : ADGJ : : ORUX : ?
(a) ACEG
(b) ADGH
(c) MPSV
(d) LMNO
Q738.

 Select the related letter from the given alternatives.
BCD : QPO : : EFG : ?
(a)TSR
(b) HIJ
(c) SRT
(d) JIH
Q739.

 Select the related letter from the given alternatives.
ABCD : HGFE : : OPQR : ?
(a)STUV
(b) TUSV
(c) VTSU
(d) VUTS
Q740.

 Select the related letter from the given alternatives.
ABDE : HIKL : : NOQR : ?
(a)SUVX
(b) UVXY
(c)STUV
(d) UWYZ
Q741.

 Select the related letter from the given alternatives.
BDFH : IKMO : : QSUW : ?
(a) GIKL
(b) XZBD
(c) OPQR
(d) BDFG
Q742.

 Select the related letter from the given alternatives.
CEGI : KMOQ : : SUWY : ?
(a)ACEG
(b) ZBDF
(c) MOQS
(d) UWYA
Q743.

 Select the related letter from the given alternatives.
ACF : PRU : : EGK : ?
(a)JMO
(b) ZAD
(c) OQT
(d) UWA
Q744.

 Select the related letter from the given alternatives.
GECA : BDFH : : PNLJ : ?
(a) KMOQ
(b) RPNI
(c) KNPR
(d) JLNP
Q745.

 Select the related letter from the given alternatives.
ABEF : IJMN : : CDGH : ?
(a) JKNP
(b) KLNQ
(c) JKMN
(d) KLOP
Answer Sheet:
695 -d, 696 -b, 697 -a, 698 -a, 699 -c, 700 -a, 701 -d, 702 -c, 703 -b, 704 -a, 705 -b, 706 -b, 707 -c, 708 -c, 709 -a, 710 -d, 711 -c, 712 -c, 713 -c, 714 -c, 715 -c, 716 -d, 717 -b, 718 -d, 719 -d, 720 -a, 721 -c, 722 -d, 723 -d, 724 -b, 725 -a, 726 -b, 727 -a, 728 -a, 729 -c, 730 -a, 731 -d, 732 -d, 733 -b, 734 -a, 735 -c, 736 -c, 737 -c, 738 -d, 739 -d, 740 -b, 741 -b, 742 -a, 743 -d, 744 -a, 745 -d

No comments