50 Letter Analogy Questions with Answers for RRB NTPC

Letter Analogy Questions with Answers
Q644.
  Select the related letter from the given alternatives.
TALE : LATE : : ? : CAFE
(a) FACE
(b) CAEF
(c) CEFA
(d) FEAC

Q645.

 Select the related letter from the given alternatives.
ADHM : ZWSN : CFJO :?
(a) YVRM
(b) WTPK
(c) XWTP
(d) ZXVT
Q646.

 Select the related letter from the given alternatives.
BOQD : ERTG : : ANPC : ?
(a) DQSF
(b) FSHU
(c) SHFU
(d) DSQF
Q647.

 Select the related letter from the given alternatives.
AFKP : ZUPK : : BGLQ : ?
(a)YUQM
(b) XURO
(c) YXWV
(d) YTOJ
Q648.

 Select the related letter from the given alternatives.
BVSC : YEHX : : MRCP : ?
(a) NJXK
(b) LKXM
(c)NIXK
(d) OIYM
Q649.

 Select the related letter from the given alternatives.
EGIK : FILO : : FHJL : ?
(a) GJMP
(b) GMJP
(c) JGMP
(d) JGPM
Q650.

 Select the related letter from the given alternatives.
ACEG : NPRT : : ADGJ : ?
(a) NRTX
(b) ORVX
(c)NQSU
(d) NQTW
Q651.

 Select the related letter from the given alternatives.
FHEG : JLIK : : PROQ : ?
(a)TVSU
(b) VTUS
(c) TVUS
(d) SUVT
Q652.

 Select the related letter from the given alternatives.
AZBY : DWEV : : HSIR : ?
(a) JQKO
(b) KPOL
(c) KPLO
(d) KOLP
Q653.

 Select the related letter from the given alternatives.
AKU : ? : : CMW : DNX
(a) BGL
(b) BLQ
(c) BGQ
(d) BLV
Q654.

 Select the related letter from the given alternatives.
EGIK : WUSQ : : DFHJ : ?
(a)XVTR
(b) BDFH
(c) ECGI
(d) SQON
Q655.

 Select the related letter from the given alternatives.
RED : EFS : : BLUE : ?
(a) FVMC
(b) DTKA
(c) FUNC
(d) GVND
Q656.

 Select the related letter from the given alternatives.
PARTS : STRAP : : WOLF : ?
(a) FOX
(b) ANIMAL
(c) WOOD
(d) FLOW
Q657.

 Select the related letter from the given alternatives.
ADBC : WZXY : : EHFG : ?
(a) STUV
(b) TUSV
(c) STVU
(d) SVTU
Q658.

 Select the related letter from the given alternatives.
JLNP : OMKI : : SUWY : ?
(a) MLKJ
(b) PLHD
(c) XVTR
(d) FGHI
Q659.

 Select the related letter from the given alternatives.
FILM : ADGH : : MILK : ?
(a)ADGF
(b) HDGE
(c)HDGF
(d) HEGF
Q660.

 Select the related letter from the given alternatives.
BJNT : CIOS : : DHPV : ?
(a) EGQU
(b) EIQW
(c) ELPV
(d) EIOU
Q661.

 Select the related letter from the given alternatives.
KIJM : QOPS : : MKLO : ?
(a) LMOR
(b) OMNS
(c) KMOQ
(d) OMNQ
Q662.

 Select the related letter from the given alternatives.
ACEG : IKMO : : PRTV : ?
(a)QRUW
(b) JLMP
(c) WXAC
(d) XZBD
Q663.

 Select the related letter from the given alternatives.
CLOSE : DNRWJ : : OPEN : ?
(a) PRJQ
(b) RPJB
(c) PRHR
(d) RZWR
Q664.

 Select the related letter from the given alternatives.
DRIVEN : EIDRVN : : BEGUM : ?
(a) UEBGM
(b) EUBGM
(c) BGMEU
(d) BGMUE
Q665.

 Select the related letter from the given alternatives.
DCHG : LKQP : : FEJI : ?
(a) MLSR
(b)NMRQ
(c) ONTS
(d)QPUT
Q666.

 Select the related letter from the given alternatives.
CAD : FDG : : XZW : ?
(a) IQJ
(b)CAD
(c) ZBY
(d)UWT
Q667.

 Select the related letter from the given alternatives.
NUMBER : UNBMRE : : GHOST : ?
(a) HOGST
(b)HOGTS
(c)HGSOT
(d)HGOST
Q668.

 Select the related letter from the given alternatives.
SKIP : RIFL : : KYKZ : ?
(a) WJHV
(b)WJVH
(c) JWVH
(d)JWHV
Q669.

 Select the related letter from the given alternatives.
HKNQ : GDAX : : SVYB : ?
(a)TQMK
(b) ROLI
(c) ZVTQ
(d) ADGJ
Q670.

 Select the related letter from the given alternatives.
REASON : SFBTPO : : THINK : ?
(a) S G H M J
(b) U I J O L
(c) U H N K I
(d) U J K P M
Q671.

 Select the related letter from the given alternatives.
BCFE : HILK : : NORQ : ?
(a)TXWU
(b) T X U W
(c) T U X W
(d) T V W X
Q672.

 Select the related letter from the given alternatives.
A Z B Y : C X D W : : E V F U : ?
(a)GTHS
(b) GHTS
(c) G S T H
(d) T G S H
Q673.

 Select the related letter from the given alternatives.
ACEG : IKMO : : QSUW : ?
(a)XBDF
(b) MOQS
(c) YACE
(d) BDFH
Q674.

 Select the related letter from the given alternatives.
EHGI : LONP : ORQS
(a) GJIK
(b) GIHJ
(c)HKJL
(d) HJIK
Q675.

 Select the related letter from the given alternatives.
BEHK : YVSP : : CFIL : ?
(a)XVSQ
(b) XWUT
(c) XURO
(d) XUSP
Q676.

 Select the related letter from the given alternatives.
ADHM : ZWSN : : CFJO : ?
(a)YVRM
(b) WSPK
(c) XUQL
(d) ZXVT
Q677.

 Select the related letter from the given alternatives.
ACFJ : ZXUQ : : EGJN : ?
(a)VUSQ
(b) VTRP
(c) VRPM
(d) VTQM
Q678.

 Select the related letter from the given alternatives.
MASTER : OCUVGT : : LABOUR :?
(a) NCDQWT
(b) NDERWT
(c)NBCRWT
(d) NEDRWT
Q679.

 Select the related letter from the given alternatives.
ABCD : WXYZ : : EFGH : ?
(a) STUV
(b) ZYXW
(c) VUTS
(d) WXZY
Q680.

 Select the related letter from the given alternatives.
WRITE : JEVGR : : WRONG : ?
(a)JEBAT
(b) JECAT
(c) JEDAT
(d) JEDAD
Q681.

 Select the related letter from the given alternatives.
EJOT : VQLG : : BGLQ : ?
(a)ZUPK
(b) AFKP
(c) AEIM
(d) YTOJ
Q682.

 Select the related letter from the given alternatives.
DEAD : WVZW : : FGCF : ?
(a)UTXU
(b) TUUX
(c) UXTU
(d) UUTX
Q683.

 Select the related letter from the given alternatives.
PCWL : REXM : : THNY : ?
(a)OZPL
(b) KOVZ
(c) PMKZ
(d) VJOZ
Q684.

 Select the related letter from the given alternatives.
QPRS : TUWV : : JIKL : ?
(a)NMOP
(b) NMPO
(c) MNPO
(d) MNOP
Q685.

 Select the related letter from the given alternatives.
ACCE : EGGI : : IKKM : ?
(a)MOOQ
(b) NOOP
(c) MPPQ
(d) NPPR
Q686.

 Select the related letter from the given alternatives.
SRPQ : ONLM ; : KJHI : ?
(a) GEDF
(b) GFED
(c) GFDC
(d) GFDE
Q687.

 Select the related letter from the given alternatives.
IKKL : JLLM : : SUUV : ?
(a) FFGH
(b) CEFE
(c) WXXZ
(d) TWW
Q688.

 Select the related letter from the given alternatives.
FIGUR : FGIRU : : STRES : ?
(a)STERS
(b) TRSES
(c) SRSET
(d) SRTSE
Q689.

 Select the related letter from the given alternatives.
IJL : MNP : : ?
(a) RSU : VXY
(b) QRT : UVX
(c) KLN : QPR
(d) GHI : JKQ
Q690.

 Select the related letter from the given alternatives.
AZYB : CXWD : EVUF : ?
(a) GTSH
(b) GSTH
(c) GSHT
(d) GSPH
Q691.

 Select the related letter from the given alternatives.
MAT : NCW : : APE : ?
(a) CRH
(b) BRH
(c) BSG
(d) BSH
Q692.

 Select the related letter from the given alternatives.
ADBC : : WZXY : : EHFG : ?
(a) SVTU
(b) STUV
(c) TUSV
(d)STVU
Q693.

 Select the related letter from the given alternatives.
KITCAT : CATTIK : : PENTOP : ?
(a) TOPPEN
(b) TOPNEP
(c) POPTEN
(d) POPNET
Q694.

 Select the related letter from the given alternatives.
UH : KKI : : CIA : ?
(a) BJB
(b) BBC
(c) DBB
(d) CBZ
Answer Sheet:
644 -a, 645 -a, 646 -a, 647 -d, 648 -c, 649 -a, 650 -d, 651 -a, 652 -c, 653 -d, 654 -a, 655 -a, 656 -d, 657 -d, 658 -c, 659 -c, 660 -a, 661 -d, 662 -d, 663 -c, 664 -a, 665 -b, 666 -d, 667 -c, 668 -d, 669 -b, 670 -b, 671 -c, 672 -a, 673 -c, 674 -c, 675 -c, 676 -c, 677 -d, 678 -a, 679 -a, 680 -a, 681 -d, 682 -a, 683 -d, 684 -c, 685 -a, 686 -d, 687 -d, 688 -d, 689 -b, 690 -a, 691 -b, 692 -a, 693 -b, 694 -a

No comments