FCI Mains Exam Analysis, Questions Asked & Expected CutOff 2019: 27th July

FCI Mains Exam Analysis 2019
Dear Students, FCI Mains 2019 examination conducted on 27th July 2019, Saturday. We are sharing detailed exam analysis, questions asked and expected cutoff of FCI Mains examination 2019. Overall Question Paper was of moderate to difficult level. Questions of GK and Current Affairs asked of easy to moderate level.
FCI Mains 2019 Questions Asked(27th July 2019):
Q1. Convert the Binary Number 1101001 into Decimal Number.
Ans-105
Q2. Which one is input device?
Ans-Joystick
Q3. Low level computer language?
Ams- Machine Language
Q3. Number of layers in OSI Model?
Ams-7
Q4. Which one is not a search engine?
Ans- Microsoft Edge

Q5. Which alphabet doesn't come under hexadecimal?
Ans-G(Options-A,B,C,D,E,G)
Q6. National youth Day?
Ans-12th Jan
Q7. Rappoint National Security Adviser?
Ans- Ajit Doval
Q8. Mohan Renade passed away, he was?
Ans- Indian Freedom Fighter
Q9. FIH Hocky Women Cpatain?
Ans- Rani Rampal
Q10. Co auther of Ram Dev Baba's Book - My Life, My Mission?
Ans- Uday Mahurkar
Q11. Padm Bhushan in Sport?
Ans- MS Dhoni
Q12. India will have surpassed China Population By?
Ans-2027
Q13. ONGC passed which company the most valuable company?
Ans- Relaince Industries
Q14. BHEL setup first floating power plant in which state?
Ans- Simhadri in Andhra Pradesh
Q15. UNESCO word capiatl is?
Ans- Rio De Janeiro
Q16. Best Indian Institute in NIRF Ranking?
Ans- IISc Bangalore
Q17. Present Rajya Sabha Leader?
Ans- Thawar Chand Gehlot
Q18. Fair at Pragati Maidan?
Ans- 2018 Indian International Trade Fair
FCI Mains Exam Analysis 2019:
Subjects
Good Attempts
Level of Difficulty
Reasoning/General Intelligence
20-22
Easy to Moderate
English Language
13-16
Difficult
Computer Proficiency
16-19
Easy to Moderate
General Awareness/Current Events
21-26
Easy to Moderate
Quantitative Aptitude
11-13
Moderate to Difficult
Total
81-96
Moderate to Difficult
FCI Mains Exam Analysis 2019(Reasoning/General Intelligence):
Topics
No. of Qs
Level of Difficulty
Puzzles
19 Qs
Moderate
Order Based Puzzle
3 Qs
Easy to Moderate
Syllogism
4 Qs
Easy to Moderate
Blood Relations
3 Qs
Easy to Moderate
Word Arrangement
1 Qs
Easy to Moderate
Total
30 Qs
Easy to Moderate
FCI Mains Exam Analysis 2019(English Language):
Topics
No. of Qs
Level of Difficulty
RC
1 Qs
Easy to Moderate
Phrase Replacement
5 Qs
Difficult
FIB
5 Qs
Easy to Moderate
Errors
4 Qs
Easy to Moderate
Parajumbles
5 Qs
Moderate to Difficult
Total
20 Qs
Difficult
FCI Mains Exam Analysis 2019(Quantitative Aptitude):
Topics
No. of Qs
Level of Difficulty
DI
10 Qs
Moderate
DS
4 Qs
Moderate to Difficult
Word Problems
6 Qs
Difficult
Total
20 Qs
Moderate to Difficult
FCI Mains Exam Analysis 2019(Computer Proficiency):
Topics
No. of Qs
Level of Difficulty
MS Office
7 Qs
Moderate
Networking
8 Qs
Moderate to Difficult
DBMS
5 Qs
Difficult
Total
20 Qs
Moderate to Difficult
FCI Mains Exam Analysis 2019(General Awareness/Current Events):
Topics
No. of Qs
Level of Difficulty
Current Affairs
20 Qs
Moderate
Static GK
10 Qs
Easy to Moderate
Total
30 Qs
Easy to Moderate
FCI Mains 2019 Expected CutOff:
UR/OBC - 81 to 85
SC/ST- 60 to 71

No comments