Monday, October 1, 2018

Expected Number Series Questions for NIACL Assistant Mains & IBPS RRB Clerk Mains 2018

Expected Number Series Questions
Dear Students, NIACL Assistant Mains 2018 and IBPS RRB Office Assistant(Clerk) Mains 2018 Online Examination is scheduled to be conducted in consecutive days i.e. on 06th Sept and 07th September 2018. We are sharing Expected Number Series Questions for these two upcoming exams.

Directions(Q1 to Q10):Find the missing term in the following Number Series:
Q1. 18, 29, ?, 53, 66, 77
Solution: ?=42
Pattern is: +11,+13,+11,+13,…………
Q2. 36, 18, ?, 3, 1, 1/2
Solution: ?=6
Pattern is: ÷2,÷3, ÷2,÷3,….
Q3. 244, ?, 190, 181, 184
Solution: ?=163
Pattern is: -81,+27,-9,+13,……..
Q4. 256, 219, 190, ?, 148, 131
Solution: ?=167
Pattern is: -37,-29,-23,-19,-17
Q5. 18, ?, 6, 9, 23, 87
Solution: ?=8
Pattern is: 18x0.5-1 8x1-2, 6x2-3 ,9x3-4, 23x4-5
Q6. 458, 228, 112, 53, ?, 6.25
Solution: ?=22.5
Pattern is: ÷2-1, ÷2-2, ÷2-3, ÷2-4,….
Q7. 12, 7, 8, ?, 27, 68.5
Solution: ?=13
Pattern is:×.5+1, ×.1+1, ×1.5+1, ×2+1, ×2.5+1,….
Q8. 2, ?, 30, 41, 50
Solution: ?=17
Pattern is:+15,+13,+11,+9,….
Q9. 10, 17, ?, 42, 64
Solution: ?=27
Pattern is:+7,+10,15,22,…….
Q10. 101, 118, 90, 126, 79, ?
Solution: ?=134
Pattern is: Combination of two series-
Series 1: 101, 90, 79
Pattern is:-11,-11,
Series 2: 118, 126, ?
Pattern is:-8,-8

No comments:

Post a Comment