Monday, August 13, 2018

Important GK Questions for RRB ALP 2018

GK Questions for ALP 2018
Q1. Who has launched his political party named 'Hamro Sikkim'?
A) Robin Hibu
B) Bhaichung Bhutia
C) Kiren Rijiju
D) Lou Majaw
Answer: b

Q2. Which state's cabinet has approved the proposal to start a free air-ambulance service?
A) Bihar
B) Andhra Pradesh
C) Himachal Pradesh
D) Gujarat
Answer: c

Q3. Who launched the Van Dhan Scheme of Ministry of Tribal Affairs and TRIFED?
A) M Venkaiah Naidu
B) Jual Oram
C) Ram Nath Kovind
D) Narendra Modi
Answer: d

Q4. Who has sworn in as the 70th Secretary of State of USA?
A) John Cornyn
B) Dick Durbin
C) Mike Pompeo
D) Bob Corker
Answer: c

Q5. Which union ministry has launched the 2nd edition of the Unnat Bharat Abhiyan?
A) Skill Development Ministry
B) HRD Ministry
C) Commerce Ministry
D) Agriculture Ministry
Answer: b

Q6. Which of the following has announced to launch the Atal New India Challenge?
A) Skill Development Ministry
B) HRD Ministry
C) NITI Aayog
D) IT Ministry
Answer: c

Q7. Which institute has developed lighter bullet proof jackets, christened 'Bhabha Kavach'?
A) BARC
B) BEL
C) DRDO
D) HAL
Answer: a

Q8. Shirui Lily Festival was held in which state?
A) Sikkim
B) Meghalaya
C) Tripura
D) Manipur
Answer: d

Q9. Mario Abdo Benítez, has been elected as the President of?
A) Nicaragua
B) Peru
C) Paraguay
D) Brazil
Answer: c

Q10. Which state government has launched a Pravasi pension scheme?
A) Kerala
B) Gujarat
C) West Bengal
D) Telangana
Answer: a

No comments:

Post a Comment