Similar and Opposite Word Quiz for CGL Exam

Q1 - In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.
Cavalier
Options:
1) Condescending
2) Curt
3) Humble
4) Haughty
Correct Answer: Humble

Q2 - In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.
Vigilance
Options:
1) Indifference
2) Diligence
3) Acuity
4) Circumspection
Correct Answer: Indifference
 
Q3 - In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.
Ravine
Options:
1) Lucid
2) Patent
3) Abyss
4) Palpable
Correct Answer: Abyss

Q4 - In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.
Realm
Options:
1) Vault
2) Azure
3) Lid
4) Dimension
Correct Answer: Dimension

Q5 - In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.
Rebuff
Options:
1) Rebuke
2) Snub
3) Nix
4) Praise
Correct Answer: Praise

Q6 - In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.
Recede
Options:
1) Ebb
2) Fade
3) Extend
4) Wane
Correct Answer: Extend

Q7 - In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.
Posterior
Options:
1) Anterior
2) Antecedent
3) Dorsal
4) Former
Correct Answer: Dorsal

Q8 - In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.
Emphasis
Options:
1) Ignorance
2) Lethargy
3) Triviality
4) Significance
Correct Answer: Significance

Q9 - In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.
Lambency
Options:
1) Effulgence
2) Dullness
3) Gusto
4) Phosphorescence
Correct Answer: Dullness

Q10 - In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.
Turgid
Options:
1) Bloated
2) Humble
3) Puffy
4) Tumescent

Correct Answer: Humble

0 Comments