Quiz on Similar and Dissimilar Words for CGL Examination

Q1 - In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.
Imbroglio
Options:
1) Misery
2) Censure
3) Composure
4) Dilemma
Correct Answer: Composure

Q2 - In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.
Bequest
Options:
1) Accord
2) Damage
3) Complex
4) Withdraw
Correct Answer: Withdraw

Q3 - In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.
Boisterous
Options:
1) Clamorous
2) Ferocious
3) Fissiparous
4) Voluminous
Correct Answer: Clamorous

Q4 - In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.
Haggard
Options:
1) Emaciate
2) Insane
3) Rejected
4) Ridicule
Correct Answer: Emaciate

Q5 - In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.
Ostentation
Options:
1) Comical
2) Insane
3) Modest
4) Swanky
Correct Answer: Modest

Q6 - In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.
Commiserate
Options:
1) Debatable
2) Empathize
3) Indifferent
4) Legion
Correct Answer: Indifferent

Q7- In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.
Articulate
Options:
1) Dominate
2) Distinct
3) Helpers
4) Unsteady
Correct Answer: Distinct

Q8 - In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.
Ascend
Options:
1) Lay
2) Climb
3) Weak en
4) Void
Correct Answer: Climb

Q9 - In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.
Waggish
Options:
1) Jocular
2) Whimsical
3) Flippant
4) Solemn
Correct Answer: Solemn

Q10 - In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.
Desecrate
Options:
1) Sanctify
2) Profane
3) Befoul
4) Defile

Correct Answer: Sanctify

0 Comments