Must Do Quiz on Opposite and Similar Words for SSC CGL Prelims

Q1 - In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.
Scuttle
Options:
1) Solitary
2) Superficial
3) Soothing
4) Brazier
Correct Answer: Brazier

Q2 - In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.
Loquacious
Options:
1) Talkative
2) Foolishness
3) Graceful
4) Entertainer
Correct Answer: Talkative

Q3 - In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.
Obfuscate
Options:
1) Envelop
2) Puzzle
3) Haze
4) Clarify
Correct Answer: Clarify

Q4 - In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.
Triumph
Options:
1) Establish
2) Sorrow
3) Disdain
4) Elation
Correct Answer: Sorrow

Q5 - In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.
Lethargy
Options:
1) Activity
2) Drowsy
3) Modest
4) Pleasure
Correct Answer: Drowsy

Q6 - In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.
Hoodwink
Options:
1) Defraud
2) Illicit
3) Secret
4) Stare
Correct Answer: Defraud

Q7 - In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.
Multifaceted
Options:
1) Adroit
2) Handy
3) Pliable
4) Simple
Correct Answer: Simple

Q8 - In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.
Trepidation
Options:
1) Bold
2) Calm
3) Fear
4) Violent
Correct Answer: Calm

Q9 - In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.
Succulent
Options:
1) Sucking
2) Soft
3) Juicy
4) Pale
Correct Answer: Juicy

Q10 - In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.
Congregation
Options:
1) Discuss ion
2) Attention
3) Contraction
4) Assembly
Correct Answer: Assembly

Q11 - In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.
Evanescent
Options:
1) Enticing
2) Fleeting
3) Erratic
4) Elusive
Correct Answer: Enticing

Q12 - In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.
Panegyric
Options:
1) Noxious
2) Criticism
3) Fantasy
4) Grandeur

Correct Answer: Criticism

0 Comments