Important Antonym and Synonym Questions for CGL

Q1 - In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.
Vacillate
Options:
1) Continue
2) Playful
3) Conclusive
4) Irresolute
Correct Answer: Irresolute

Q2 - In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.
Indomitable
Options:
1) Unconquerable
2) Conflicting
3) Falsification
4) Intermittent
Correct Answer: Unconquerable

Q3 - In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.
Extenuate
Options:
1) Strengthen
2) Enfeeble
3) Abate
4) Acquit
Correct Answer: Strengthen

Q4 - In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.
Fecund
Options:
1) Prolific
2) Sterile
3) Necessitate
4) Turmoil
Correct Answer: Sterile

Q5 - In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.
Pernicious
Options:
1) Beneficial
2) Dangerous
3) Innocuous
4) Advantageous
Correct Answer: Dangerous

Q6 - In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.
Stringent
Options:
1) Annoying
2) Revengeful
3) Incidental
4) Rigorous
Correct Answer: Rigorous

Q7 - In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.
Vexatious
Options:
1) Calamitous
2) Treachery
3) Soothing
4) Pliable
Correct Answer: Soothing

Q8 - In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.
Burgeon
Options:
1) Bolster
2) Shrivel
3) Mount
4) Amplify
Correct Answer: Shrivel

Q9 - In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.
Surreptitious
Options:
1) Hesitation
2) Secret
3) Impious
4) Artless
Correct Answer: Secret

Q10 - In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.
Inanition
Options:
1) Lethargy
2) Offensive
3) Vaccilating
4) Grasping

Correct Answer: Lethargy

0 Comments