Antonym and Synonym Quiz for CGL Exam

Q1 - In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.
Commemorate
Options:
1) Opprobrium
2) Reproach
3) Disrepute
4) Celebrate
Correct Answer: Celebrate

Q2 - In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.
Plebiscite
Options:
1) Referendum
2) Tyranny
3) Despotism
4) Monarchy
Correct Answer: Referendum

Q3 - In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.
Rampage
Options:
1) Binge
2) Frenzy
3) Harmony
4) Turmoil
Correct Answer: Harmony

Q4 - In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.
Blasphemous
Options:
1) Pious
2) Profane
3) Sacrilegious
4) Irreligious
Correct Answer: Pious

Q5 - In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.
Fallacy
Options:
1) Conformity
2) Surety
3) Bias
4) Evidence
Correct Answer: Bias

Q6 - In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.
To reproach
Options:
1) To com mend
2) To laud
3) To exonerate
4) To admonish
Correct Answer: To admonish

Q7 - In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.
Veneration
Options:
1) Adoration
2) Contempt
3) Reverence
4) Admiration
Correct Answer: Contempt

Q8 - In the following question, out of the four alternatives, select the word opposite in meaning to the word given.
Impugnable
Options:
1) Dicey
2) Debatable
3) Indubious
4) Hazy
Correct Answer: Indubious

Q9 - In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.
Reiterate
Options:
1) Abuse
2) Pretend
3) Detest
4) Repeat
Correct Answer: Repeat

Q10 - In the following question, out of the four alternatives, select the word similar in meaning to the word given.
Nincompoop
Options:
1) Wise
2) Fool
3) Love r
4) Comp anion

Correct Answer: Fool

0 Comments